Jak vznikají perly? Q&A

Vždy si pamatujte, že kultivované perly jsou skutečné perly.

 

Co je to kultivovaná perla?


Kultivovaná perla je pravá perla, kterou vyrábí ústřice nebo měkkýši, ale s lidskou pomocí. Existují dva hlavní typy pěstovaných perel: sladkovodní a slané.

  • Naturální perly – Drahé kameny nalezené v moři. Ústřední potápěči jdou na hladinu oceánu, aby našli přírodní drahokamy.
  • Kultivované perly – Vytvořeno pomocí perlové farmářské techniky. Stále jsou to 100% skutečné perly, přesto méně vzácné než jejich přirozené protějšky.

 

Jak vniká přírodní perla? 

Přírodní perla se vytvoří organicky, když se dráždivá látka náhodně ocitne uvnitř svalu měkké tkáně ústřice. Tato dráždivá látka, jako je písek nebo prach z mořské vody, aktivuje obranný mechanismus ústřice a způsobuje, že produkuje vrstvy sekretů. Sekrece (nazývaná také perleť) se pomalu vyvíjí do přírodní perly.

 

Jaký je rozdíl ve způsobu, jakým se kultivovaná perla vytváří? 

 Kultivovaná perla se v zásadě rodí stejným procesem. Hlavní rozdíl mezi přírodními perlami a kultivovanými perlami však spočívá v tom, že dráždivá látka není vložena náhodně.

 

Jsou kultivované perly považovány za skutečné perly? 

Kultivované perly jsou považovány za skutečné perly - ale nevznikají bez lidského zásahu. Většina perel dostupných na dnešním trhu je kultivovaná. Přírodní perly jsou mnohem vzácnější, a proto mnohem cennější.

 

Jaký je rozdíl mezi kultivovanou perlou a přírodní perlou? 

Přírodní i kultivované perly vznikají, když dráždivá látka vstoupí do měkkýšů nebo ústřic, což způsobí jejich reakci na dráždivou látku. Rozdíl je v tom, že při pěstování perel je dráždivá látka záměrně umístěna uvnitř ústřice lidským zásahem.

 

To je jen několik rozdílů mezi přírodními perlami a kultivovanými perlami.

A vždy si pamatujte, že kultivované perly jsou skutečné perly.