Výhody kultivovaných perel oproti přírodním perlám

Vždy si pamatujte, že kultivované perly jsou skutečné perly.

1. Stejná kvalita perel
Jakmile je dráždivá látka umístěna do ústřice, je zbytek kultivovaného procesu růstu perel přirozený. Škeble je pěstována perlovými farmáři, kteří nechtějí nic jiného než úspěšnou plodinu. S trochou štěstí, zkušeností a péče ústřice vytvářejí vysoce kvalitní drahokamy se stejnou kvalitou perel jako přírodní perly.

 

2. Nižší náklady na perly
Protože přírodní perly jsou tak vzácné, jsou extrémně drahé. Nákup přírodních perel tedy znamená najít vintage perlové nebo starožitné perlové šperky, které často přicházejí s astronomickými náklady.

 

Pěstované perly jsou pěstovány na farmách s perlami, což jim dává docela slušné míry přežití. A k deflaci jednoho z nejběžnějších perlových mýtů, které se vznášejí kolem, jsou kultivované perly SKUTEČNÉ perly.

 

3. Bezpečnější než perlové potápění
Potápění s perlami na otevřených vodách představuje mnoho nebezpečí. Za prvé, tato profese je nejen nebezpečná, ale v dnešní době téměř zastaralá. Přesto někteří stále chodí potápět pro ústřice a doufají, že přijdou s pěknou zásobou kvalitních přírodních perel. Faktem však je, že perleťoví potápěči riskují:

- Podchlazení
- Dekompresní nemoc
- Environmentální rizika
- Nebezpečná mořská stvoření
- Hluboké zatemnění
- Utopení


Spoustu úmrtí bylo hlášeno v průmyslu potápění s perlami během jeho prosperujících let. To také přispívá ke vzácnosti a stále rostoucím nákladům na nákup přírodních perel. Kultivované perlové farmy jsou v soukromém vlastnictví a jsou bezpečné jak pro pěstitele, tak pro ústřice.

 

4. Více stylů perlových šperků

Stejně jako přírodní perly se pěstují perly ve sladké i slané vodě. Různé druhy ústřic se používají k pěstování různých slaných a sladkovodních drahokamů v různých:

- Typy perel
- Barvy drahokamů
- Velikosti perel
- Tvary perel
- Lustry na šperky
- Pearl hodnoty
- Pearl stupně


Protože přírodní perly jsou dnes tak vzácné, většina perlových šperků, které dnes na trhu vidíte, obsahuje skutečné kultivované perly. Díky stejnému předpokladu, který používá matka příroda k vytváření mořských drahokamů, vědí farmáři perel, jak zvýšit šance na vytvoření různých typů a stylů perel.

To z nich dělá jeden z nejvšestrannějších drahokamů na trhu šperků. Při nákupu přírodních perel a kultivovaných perel tedy očekávejte, že na kultivovaném trhu najdete více odrůd.

Ale pokud jste jako většina z nás, jednoduše si nemůžete dovolit náklady na nákup přírodních perel. Místo toho se soustřeďte na výhody kultivovaných perel. Tím získáte mnohem více za své těžce vydělané peníze. Navíc bude kvalita a lesk drahokamů stejně vizuálně přitažlivá jako jejich protějšky chované v oceánu.

To je jen několik rozdílů mezi přírodními perlami a kultivovanými perlami. A vždy si pamatujte, že kultivované perly jsou skutečné perly.